Storing elektriciteit Rotterdam

Bij een storing elektriciteit kunt u het beste eerst controleren of u de enige bent in de straat met een storing. Bent u niet de enige, dan zal er een regionale of landelijke storing bij een energieleverancier zijn. Neem dan contact op met uw netbeheerder. Bent u wel de enige, dan is er een grote kans dat het probleem van de stroomstoring in uw woning ligt. Lees hieronder wat u zelf kunt doen bij een storing elektriciteit of bel direct 010 - 600 11 14. Wij staan als elektricien in Rotterdam altijd klaar om u direct te helpen.

Wat te doen bij storing elektra?

U kunt een stekkerproef uitvoeren om erachter te komen of een apparaat voor de storing elektra zorgt. Is dit niet het geval dat kan overbelasting de oorzaak zijn. Overbelasting wordt veroorzaakt door te veel apparaten tegelijk of een te zwaar apparaat te gebruiken. De groep waar de apparaten op aangesloten zijn raakt dan overbelast. Er mag maximaal 3500 Watt aangesloten worden op een groep. U kunt op de labels of in de handleidingen van apparaten zien hoeveel Watt het apparaat verbruikt. Mocht dit het probleem zijn dan zal een een nieuwe groep in uw groepenkast gemaakt kunnen worden om dit in de toekomst te voorkomen. Wij kunnen u hierbij uiteraard helpen. Is er geen sprake van overbelasting, dan is er vaak een probleem in de installatie zelf. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Storing elektriciteit oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een elektriciteitsstoring. Hieronder noemen we de belangrijkste:

  1. storing bij netbeheerder;
  2. defect apparaat (stekkerproef);
  3. overbelasting
  4. probleem in de installatie

Voor de eerste oorzaak kunt u terecht bij uw netbeheerder. Voer daarnaast een stekkerproef uit om te achterhalen of het probleem bij een specifiek apparaat zit. Komt de oorzaak niet naar boven, dan kunt u het beste zo snel mogelijk een elektricien inschakelen. Onze elektriciens kunnen snel de oorzaak van een storing opsporen. Of dit nou in de (buiten) verlichting zit(hetgeen bij neerslag vaker voorkomt), of omdat de bedrading verouderd is. Door ruim 30 jaar ervaring weten wij hoe dit opgelost moet worden.

Storing elektriciteit oplossen

Een elektriciteitsstoring kan ook gepaard gaan met brand. De huidige meterkasten zijn wel zo ingericht dat brand zoveel mogelijk wordt voorkomen, maar toch is het belangrijk snel een elektricien te bellen die het probleem voor u kan oplossen. In Rotterdam en omstreken kunt u altijd bij ons terecht. Bel ons op 010 - 600 11 14 of vul ons contactformulier in.