Groepenkast vervangen of uitbreiden in Rotterdam

Bent u op zoek naar een vakman voor het uitbreiden of vervangen van uw groepenkast in Rotterdam? Wellicht heeft u recent nieuwe elektrische apparaten aangeschaft of is uw huidige exemplaar al wat ouder. Beide zijn een prima argument om uw groepenkast onder handen te nemen.

En als elektriciens van R. van Dalen Elektrotechniek kunnen we u daar bij helpen. Bel ons op 010 - 600 11 14 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een perfecte werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Rotterdam?

De twee meest voorkomende redenen voor het vervangen van de groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een groepenkast houdt het gemiddeld ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Gaat de groepenkast al zo lang mee dan kan er een onveilige situatie ontstaan en neemt de kans op ongemakken toe.

Aardlekschakelaars weigeren sneller dienst en schakelaars zouden kunnen inbranden. Dat kan voor brandgevaar en levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kunnen ook nog andere dingen voorvallen.

Omdat we steeds meer en sterkere elektrische apparaten zijn gaan gebruiken heeft een oudere groepenkast het moeilijk. Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan dat voor overbelasting zorgen. Wat er toe leidt dat er geregeld stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Rotterdam?

Als er bij een aantal groepen overbelasting optreed hoeft dat niet direct te betekenen dat de groepenkast vervangen moet worden. Vaak kunt u ook kiezen voor een uitbreiding van de huidige groepenkast. In dat geval worden er een of meerdere groepen toegevoegd.

Door deze aanpassing wordt de stroom gelijkmatiger over de groepen verdeeld. En mocht u geïnteresseerd zijn in zware stroomverbruikers als een jacuzzi of een sauna dan leggen we daar een eigen groep voor aan. Hetzelfde doen we wanneer u graag wilt overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand heeft een groepenkast. Op die plek komt de stroom het pand binnen en wordt het langs verschillende groepen over de woning verdeeld. Elke groep levert dus stroom aan een deel van het huis.

Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden gebruikt is er een kans op overbelasting. Bij kortsluiting of overbelasting van een afzonderlijke groep slaat de groepstop uit. En zo niet, dan de aardlekschakelaar. Het functioneert dus als een veiligheidssysteem zodat er geen grote rampen plaatsvinden bij overbelasting.

Contact met R. van Dalen Elektrotechniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Rotterdam

Wilt u geen risico’s nemen met een verouderde groepenkast en daarom graag alles tijdig laten vervangen? Of wilt u graag een uitbreiding van de groepenkast voor meer gebruiksgemak van uw elektronische apparaten? Hiervoor kunt u in Rotterdam R. van Dalen Elektrotechniek inschakelen. We zijn te bereiken via 010 - 600 11 14 en het contactformulier.