Krachtstroom aanleggen in Rotterdam

Wilt u overgaan op inductie koken, heeft u recent een jacuzzi aangeschaft of wilt u bedrijfsmatig zware machines gaan inzetten? Dan heeft u meer energie nodig dan de gemiddelde verbruiker. Wij van R. van Dalen Elektrotechniek BV kunnen u helpen met krachtstroom aanleggen en een 3-fasenaansluiting in Rotterdam. Bel 010 - 600 11 14 of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Rotterdam

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze niet precies hetzelfde. Krachtstroom is in principe alleen bedoeld voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het bijna altijd om een 3-fasen aansluiting als de term krachtstroom wordt gebruikt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie maal van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor krijgt de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat normaal een keer 230 volt is. Vanwege die toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een sauna of een inductiekookplaat. Bij een gangbare 1-fase aansluiting zouden zulke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de stroomvoorziening nu over 3 fasen wordt verdeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting is nodig als u hele zware machines wilt gaan gebruiken. Deze apparaten hebben niet alleen een grotere energiebehoefte, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De 230 volt die voor onze huishoudelijke apparaten de standaard vormt is voor deze machines onvoldoende.

Bij krachtstroom krijgt u de beschikking over een spanning van 400 volt. Om krachtstroom te kunnen gebruiken zal uw groepenkast daarop ingericht moeten worden. Pas als dat voor elkaar is kunnen de zware machines worden ingezet.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Rotterdam?

Naast een elektricien speelt ook uw netbeheerder een belangrijke rol bij het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Daar doet u het verzoek voor het verzwaren van uw aansluiting. Hierbij is het wel cruciaal dat de groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Ontbreekt zo’n schakelaar nog dan kunnen wij deze plaatsen. Even als het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten die gebruikt worden door apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Dat type stekkersysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Contact met R. van Dalen Elektrotechniek BV voor krachtstroom aanleggen in Rotterdam

Bent u geïnteresseerd in een 3-fasenaansluiting of in krachtstroom? Of heeft u nog vragen over de noodzaak of de werking van een specifieke aansluiting? Ook voor advies op maat kunt u in Rotterdam terecht bij R. van Dalen Elektrotechniek BV.

Wij maken graag uw nieuwe aansluiting in orde en ontfermen ons over alle benodigdheden. Of het nou gaat om een krachtstroom, een 2-fasen of een 3-fasen aansluiting. We zijn te bereiken op 010 - 600 11 14 en via het contactformulier.