Krachtstroom in Rotterdam

Denkt u eraan om een inductiekookplaat te plaatsen in uw keuken? Of wilt u een wellnessruimte met onder andere een sauna in uw woning creëren? Let er dan wel op dat er voor dergelijke producten erg veel stroom nodig is. Om deze producten naar behoren te laten werken is het daarom van belang dat u krachtstroom laat installeren. In Rotterdam en omgeving hebben wij als elektricien in Rotterdam bij vele klanten krachtstroom geïnstalleerd. Van een aanpassingen in de groepenkast tot het maken van een Perilex aansluiting. Wij helpen u graag!

Wat is krachtstroom?

Krachtstroom is op het eerste gezicht eigenlijk niks anders dan normale stroom. Krachtstroom is alleen een type elektriciteitsaansluiting, waardoor er meer elektriciteit naar de apparaten kan stromen. Uit een normaal stopcontact komt 230 Volt en uit een stopcontact waar krachtstroom uitkomt komt 400 Volt.

  • Normale stroom
    De elektriciteit wordt geleverd door 2 draden. Het gaat om een nul draad en een draad met spanning. Ook wel een 1-fase aansluiting genoemd.
  • Krachtstroom
    De elektriciteit wordt geleverd door 4 draden. Van de 4 draden zijn er 3 spanningsdraden. Ook wel een 3-fase aansluiting of perilex aansluiting genoemd.

Het verschil zit hem dus in de spanningsdraden. Krachtstroom kan in de praktijk wel tot 3 keer zoveel vermogen leveren dan een normaal stopcontact en is dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld voor het aansluiten van een inductiekookplaat.

Inductiekookplaat aansluiten

Wilt u een inductiekookplaat aansluiten? Controleer of u de juiste elektrische aansluiting hiervoor heeft. Er zijn verschillende soorten inductiekookplaten, maar de meeste soorten hebben een groot vermogen waarvoor er minimaal een 2-fase aansluiting en nog liever een 3-fasen aansluiting nodig is. Mocht dit niet in uw meterkast aanwezig zijn, dan moet er een kookgroep aangesloten worden. Lees meer over inductie kookplaat aansluiten. Daarnaast is er een zogenaamd krachtstroom stopcontact nodig, oftewel een Perilex stopcontact. Dit moet in uw keuken aangesloten worden, zodat de kookplaat hierop aangesloten kan worden.

Wilt u krachtstroom laten installeren of heeft u andere hulp nodig aangaande elektrotechniek? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren elektriciens komen graag bij u langs voor de uitbreiding van uw elektriciteitsnetwerk. Bel ons gerust op 010 - 600 11 14 of vul even ons contactformulier in.