Krachtstroom in Rotterdam

Denkt u eraan om een inductiekookplaat te plaatsen in uw keuken? Of wilt u een wellnessruimte met onder andere een sauna in uw woning creëren? Let er dan wel op dat er voor dergelijke producten erg veel stroom nodig is. Om deze producten naar behoren te laten werken is het daarom van belang dat u krachtstroom laat installeren. In Rotterdam en omgeving hebben wij al bij vele klanten krachtstroom geïnstalleerd. Wij helpen u dus graag!

Wat is krachtstroom?

Krachtstroom is op het eerste gezicht eigenlijk niks anders dan normale stroom. Toch verschillen deze twee van elkaar. Wij hebben de verschillen voor u op een rijtje gezet:

  • Normale stroom
    De elektriciteit wordt geleverd door 2 draden. Het gaat om een nul draad en een draad met spanning. Ook wel een 1-fase aansluiting genoemd.
  • Krachtstroom
    De elektriciteit wordt geleverd door 4 draden. Van de 4 draden zijn er 3 spanningsdraden. Ook wel een 3-fase aansluiting of perilex aansluiting genoemd.

Het verschil zit hem dus in de spanningsdraden. Krachtstroom kan in de praktijk wel tot 3 keer zoveel vermogen leveren dan een normaal stopcontact en is dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld voor het aansluiten van een inductiekookplaat.

Wilt u krachtstroom laten installeren? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren elektriciens komen graag bij u langs voor de uitbreiding van uw elektriciteitsnetwerk.